Hezenberg Midzomer Muziekfestival op 16 juni

Op zaterdag 16 juni 2018 vindt het Hezenberg Midzomer Muziekfestival met diner plaats op landgoed Hezenberg. Het festival wordt georganiseerd door Lionsclub Hattem en Rotaryclub Hattem-Heerde. Het is een festival met klassieke muziek. Het begint om 16:00 uur en is rond 22:30 uur afgelopen. Kaarten zijn te bestellen voor € 55,- en de opbrengst gaat naar ‘Bouwdorp’, onderdeel van de Zomerspelen voor kinderen in Hattem.

De Hezenberg stelt haar landgoed en de gebouwen kosteloos beschikbaar voor het goede doel. Bezoekers kunnen genieten van mooie muziek, lekker eten in een prachtige omgeving. Harry Rikaart, van Lionsclub Hattem zegt: ‘Wat het muziekfestival uniek maakt, is het intieme karakter van de concerten, de concertlocaties en de schitterende omgeving van het landgoed. Bezoekers kunnen prachtige muziek van een zeer hoog niveau verwachten’.

Programma
Het muziekfestival begint om 16:00 uur. Bezoekers worden ontvangen met een drankje en het eerste concert. Om 18:00 uur vindt het diner en het tweede concert plaats. Het festival wordt afgesloten om 21:30 uur met een derde concert. De muziek wordt afgestemd op de aard en omgeving van de Hezenberg. Dat wil zeggen intieme, klassieke muziek in kleine bezetting. De concertlocaties zijn in de salon van het landhuis, buiten op de binnenplaats van het Koetshuis en in de Kapel. Optredende musici zijn het duo Macondo, het Matangi Kwartet en het Eva Vocaal Ensemble.

Samenwerking
De Lions en Rotary wilden al langer samenwerken. Vanwege de grootte is dit een heel mooi project om samen te doen. We kunnen daardoor een aansprekend cultureel evenement aan de lokale gemeenschap bieden, maar ook geld voor een goed doel genereren. Daarmee slaan we twee vliegen één klap’, zegt Harry Rikaart. Voor de Hezenberg is het festival een mooie manier om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Anne Jan Kok, bestuurder van de Hezenberg: ‘We stellen ons landgoed graag ter beschikking voor dit prachtige doel. Ondanks onze afgezonderde ligging, willen we in verbinding staan met onze omgeving. Daarnaast is het festival een mooie gelegenheid om mensen een kijkje te laten nemen op ons landgoed. Er neigt soms nog een taboe te rusten op geestelijke gezondheidszorg. Dat willen we graag doorbreken. Het lijkt ons geweldig om mensen in deze bijzondere omgeving van hele mooie muziek te laten genieten’.

Kaarten bestellen
Kaarten voor dit festival kosten € 55,- en kun je bestellen door een mail te sturen naar muziekfestival@outlook.com. Na betaling worden de tickets verzonden naar het opgegeven adres. De opbrengst van het festival gaat naar ‘Bouwdorp’, onderdeel van de Zomerspelen voor kinderen in Hattem dat in augustus plaatsvindt.

Retraiteweekend
Rondom het Hezenberg Midzomer Muziekfestival, vindt er een retraiteweekend plaats van vrijdag 15 juni tot zondag 17 juni. Retraitegasten krijgen gratis toegang tot het muziekfestival. Deze unieke retraite boekt u hier.