Van onschatbare waarde

Het is heel dankbaar werk om mensen vooruit te helpen. Dat gasten tevreden zijn over onze zorg, daar doen we het natuurlijk voor. Toch vraag ik me wel eens af: wát maakt nou het verschil?

De Hezenberg in Hattem is een centrum voor (specialistische) GGZ, Pastoraat en Retraite. Onze waarden ‘betrokken, christelijk geïnspireerd en deskundig’ kleuren de wijze waarop wij mensen helpen om duurzame veranderingen te realiseren. Gasten zijn heel tevreden over onze zorg. Maar opvallend is dat in vrijwel alle evaluaties terugkomt dat onze vrijwilligers het verschil maken! Het zijn veelal 50-plussers die een schat aan (levens)ervaring met zich meebrengen. Hun vriendelijkheid en warmte maakt dat mensen zich gezien en gewaardeerd voelen. Ik geloof dat dit een wezenlijke bijdrage levert aan het herstel van onze gasten. Vrijwilligers zijn niet zomaar een ‘toegevoegde waarde’. Nee, ze zijn van onschatbare waarde!

Anne Jan Kok, bestuurder Hezenberg

P.s. Heeft u interesse in een waardevolle vrijwilligersfunctie? Wij zoeken nog gastvrouwen, retraitebegeleiders, tuinploegmedewerkers, een klusjesman, receptioniste en bestuurslid van onze Vriendenstichting. Bekijk hier alle vacatures.

Ga terug >>