Verstillen en bezinnen

Wie kent niet de momenten dat je je leeg voelt en moe? De bijbel vertelt ons verhalen van bemoediging. Dat God aanwezig is, juist in de woestijnmomenten. Om dat te kunnen ervaren is het goed om je af en toe terug te trekken, om een moment van bezinning te zoeken. Een retraite op de Hezenberg kan je hierbij helpen. Stilte is hier geen leegte, maar vervulling.

Tijdens een retraite op de Hezenberg kun je ervaren hoe stilte helpt om balans in je leven te vinden en te houden. Wij geloven dat dit het begin kan zijn van verandering. Retraite betekent ‘jezelf terugtrekken’. Bewust tijd apart zetten om in alle rust te verstillen en te bezinnen. Door de stilte in te gaan, kun je luisteren naar de stille roep van Gods stem. Bezinning en verstilling zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest binnen de christelijke traditie. Door regelmatig tijd in stilte door te brengen kun je bovendien beter nadenken over diepzinnige en complexe zaken. Je komt makkelijker tot nieuwe inzichten. Ook krijgt je onderbewuste de ruimte om gebeurtenissen te verwerken.

Vertrekpunt voor verstilling
Heb je nog geen, of weinig ervaring met verstillen? Tijdens een retraiteweekend ontdek je hoe je stil kunt worden en ervaar je wat dit met je kan doen. Samen met andere retraitegangers word je hierin begeleid. Het programma is overigens ook geschikt voor ervaren retraitegangers. Naast de gebedsmomenten in de kapel, worden er verschillende meditatieve oefeningen gedaan en wordt er een stiltewandeling gemaakt. Het programma laat bewust ruimte open om jouw eigen proces van verstilling door te maken. Door met aandacht stil te worden kun je ontdekken wat er in je omgaat aan gedachten en gevoelens. Misschien bemerk je onrust in jezelf, doe je een nieuw inzicht op, raak je geïnspireerd of ontroerd door een tekst, een beeld, een lied, of word je geraakt door de schoonheid van de natuur. Door het weekend heen kom je in elk geval tot rust en zul je met hernieuwde energie jouw weg kunnen vervolgen.

Meer weten? Ga naar retraitehezenberg.nl >>

Ga terug >>